HTML

Közautózzunk!

Elérkezett az idő, hogy Budapesten (és az ország több városában) is elinduljon a közautózás. A közautó (vagy car sharing) már 16 európai országban jól működő közlekedési mód. Ennek a blognak a szerzője egy független, fenntartható közlekedéssel foglalkozó szakember. After being a successful and innovative mobility solution in all around Europe it is time to consider car sharing (and other means of shared mobility) a serious option in Hungary as well. This blog written by an independent mobility expert who aims to deliver up-to-date information on car sharing to the Hungarian audience. Kapcsolat/Contact: cs.mezei78@gmail.com 78[kukac/at]gmail.com t: +36 (20) 3625387

Friss topikok

Címkék

autómegosztás (1) autómosás (1) autózás (1) Auto Mobile (1) avalon (4) Avalon (8) Avalon Caresharing (1) Balázs Mór terv (1) BCG (1) BeeRides (1) bikesharing (1) BKK (6) BME (1) BMT (3) BMW (1) BuBi (3) Budapest (5) business carsharing (1) Car2Go (3) Car2Go Budapesten (1) Car2Go Hungary (1) Car2Go Magyarországon (1) caresharing (2) carpooling (1) carsharing (11) CarSharing (4) car sharing (17) CleenUp (1) cleenup.hu (1) creativeminds (1) Daimler (1) direkt közforgalmi autózás (1) DriveNow (2) Driwe now (1) e (1) Ebi (1) elektro-mobilitás (1) Európai Bizottság (1) Flightcar (1) Fortum (1) Getaround (1) GreenGo (4) Hebi (1) infopark (1) innoworld (1) Introblog (1) ITS (1) JÁT (1) Jedlik Ányos Terv (1) JoeCar (1) K+F (1) Kandi Technologies Group (1) Karotta (1) Kerekasztal (1) kína (1) kossuth rádió (1) közautó (26) közautózás (3) közautó kezdőknek (1) közbringa (2) közforgalmi (1) közlekedés (1) közlekedési viselkedés (1) közösségi autó (2) közösségi autóbérlő rendszer (1) közösségi utazás (1) kutatás (1) Lyft (1) megosztott autó (1) mercedes (1) modal split (1) MOL Limo (8) Nemzeti Közlekedési Napok (1) opel (1) országjelentés (1) Oszkár (1) Oszkár telekocsi (1) P2P (1) P2P car sharing (2) person-to-person carsharing (1) Publicare (1) Robert Bosch Kft. (1) SEiSMiC (1) Shared Mobility (1) shared mobility (1) share now (1) Sharingcar (1) sharingcar.hu (1) Sidecar (1) Stadtflitzer (1) tanulmány (1) Tapazz (1) telekocsi (2) Uber (1) uber (1) utazási szokások (1) vállalati carsharing (1) Vulog (1) weshare (1) we share (1) worldstreets (1) wundercar (1) Címkefelhő

2019.04.11. 18:16 Mezei Csaba

Megérkezett a DriveNow Budapestre

Megérkezett Budapestre a DriveNow, amely a Gar2Go-val a közelmúltban egyesülve Európa legnagyobb közautó szolgáltatójaként (ShareNow) szeretné megvetni a lábát Budapesten, versenyre kelve a már meglévő két nagy szolgáltatóval a GreenGo-val és a MOL Limoval. Két héten belül amikor a DriveNow Minijei és BMW-jei is elkezdenek hasítani az utakon már csaknem 1000 közautó lesz fővárosunkban. Ez a szám lassan eléri azt a szintet, amikor a megosztáson alapuló autóhasználattal, mit a közlekedési ökoszisztéma fontos részével kell számolni.

img_20190411_095302.jpg

Alább olvashatjuk a cég hivatalos sajtóközleményét.

"Prémium autó-megosztó szolgáltatással
érkezik a DriveNow Magyarországra

Harmadával nő a budapesti autómegosztó-flotta a magyar piacra belépő globális szereplő gépkocsiparkjával

  • Budapestre érkezik április 29-én a DriveNow, a világ legjelentősebb autómegosztó szolgáltatását kínáló SHARE NOW-nak BMW-hez köthető tagvállalata.
  • Budapesti bevezetésétől 240 – BMW és MINI márkájú – gépkocsi áll majd a felhasználók rendelkezésére.
  • A magyar főváros a német hátterű autómegosztó működésének első kelet-közép-európai helyszíne.

Budapest, 2019. április 11. –  Szintet vált a hazai közösségi autókölcsönzési piac, miután április végén Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow szolgáltatása. A cég része a német autógyártók – a BMW és a Daimler közös vállalatának – a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatásnak. A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, ún. free-floating                autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

A szolgáltatás flottájában MINI Cabrio-k, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3-as modellek is helyet kapnak. Ezek mellett a flottában megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.

Mint azt Olivier Reppert a SHARE NOW vezérigazgatója elmondta: „Budapest az első város, ahol jelen vagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt. Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat. A Wallis franchise-üzemeltetője nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilitási piacon, ezért tökéletes partnere az itteni üzleti tevékenységünknek.” 

A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a 240 gépkocsi bármelyikét. A felhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik a szolgáltatást használók.

img_20190411_095221.jpg

A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba” – mondta Müllner Zsolt, az AutoWallis NyRt. igazgatóságának elnöke. „A Wallis története szorosan egybeforrt a mobilitás fejlesztésével, jelentős befektetéseink elkötelezettségünket mutatják e területen, és hiszünk abban, hogy a szektor előtt ígéretes jövő áll.

A technológia fejlődése és a fenntarthatóság iránti egyre erőteljesebb igény jelentősen átformálják a városi közlekedés ma ismert gyakorlatát már a közeli jövőben. Folyamatosan nő a járműmegosztó szolgáltatások iránti érdeklődés és nemzetközi példák, valamint különböző kutatások is egyértelműen jelzik az autómegosztás szerepét e folyamat kibontakozásában. A közösen használt, modern, tisztább közlekedési eszközök szerte a világon vissza fogják szorítani a városokban található magánautók számát: egy közösségi autó akár nyolc magántulajdonban álló autót képes kiváltani egy-egy városban. A tömeg- és egyéb közlekedési eszközökkel együtt használva ezek a járművek hatékony megoldást jelenthetnek a nagyvárosok több tízezres lakosságának, enyhítve a közlekedési dugók problémáját és élhetőbbé téve a városokat.

img_20190411_095414.jpg

A nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kívánunk nyújtani” – mondta Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője. „Minőségi flottánkkal és autómegosztó szolgáltatásunkkal együttesen egy olyan prémium szolgáltatást kínálunk a magyar piacon, amely ma még nem elérhető a magyar piacon. Ez pedig még csak a kezdet – a jövőben folyamatosan bővítjük és fejlesztjük szolgáltatásunkat.”

A DriveNow szolgáltatása április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.
 
A DriveNow-ról röviden:

A DriveNow egy európai, ún. free-floatings car sharing szolgáltatás, BMW és MINI modellekből, valamint hagyományos üzemanyaggal működő és elektromos autókból álló flottával. A DriveNow korábban a BMW Csoport leányvállalataként működött.  A BMW Csoporthoz tartozó DriveNow 2019 februárja óta a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve SHARE NOW néven, közös vállalkozásként működik.

 A SHARE NOW-ról röviden:

Autóbérlés bárhol, bármikor – ez a SHARE NOW. A SHARE NOW jelenleg több mint négymillió felhasználóval bír és több mint 20 000 – köztük 3200 elektromos járművel van jelen a világ 30 nagyvárosában.  A szolgáltatás igénybevétele a regisztrációtól kezdve az autó kibérléséig digitálisan, okostelefon alkalmazásán keresztül történik. A SHARE NOW egy fenntartható megoldást kínál a városi mobilitás számára, és a széleskörű közlekedési lehetőségek részeként jelentős mértékben hozzájárul a közlekedési dugók okozta problémák enyhítéséhez: minden egyes SHARE NOW gépjármű akár nyolc magántulajdonban álló autót vált ki a közlekedésben, és akár hatszor olyan gyakran használják azoknál. A SHARE NOW a világ legnagyobb elektromobilis free-floating rendszerben működő autómegosztó szolgáltatója, amely négy európai városban kizárólag, további 13 városban pedig részben elektromos autókat működtet.  Ma a SHARE NOW BMW, Mercedes-Benz, MINI és Smart járműveivel jelen van Európában és Észak-Amerikában és folytatja vezető szerepe kiterjesztését a free-floating autómegosztó piacon. A SHARE NOW egyike annak az öt mobilitási szolgáltatásának, amelyeket a BMW Csoport és a Daimler AG 2019-ben alapított közös vállalkozása fog össze.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kozautozzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2914758759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása